online póker

Kezdj el játszani befektetés nélkül! Használd az ingyen kezdőtőke opciókat!

th_MG_2068_Neil Stoddart.jpg

Bejelentkezés

Szavazások

Melyik játék érdekel?
 

Aktív tagok

Nincs
Címlap PÉNZÜGYEK

Internetes pénzügyek

Az online játékokhoz, internetes pénzkeresethez szükséged lesz a pénz kezelésére.

Lehetséges mozgások:

  • befizetés játéktermekbe, irodákba
  • pénz kivétele játéktermekből (általában abban a formában kérheted ki a pénzt, ahogy befizetted)
  • jutalékok, munkadíj fogadása az internetről
  • pénz mozgatása az interneten
  • pénz kivétele az internetről (saját számlára)
  • vásárlás az interneten lévő pénzből

Többféle módszert használhatsz, az alábbiakban összefoglalom a legfontosabbakat. Használhatóak a hagyományos módszerek (bankkártya, átutalás, csekk), azonban az úgynevezett internetes pénztárcák (pl. Moneybookers vagy Neteller) sokkal jobbak (gyorsabb, olcsóbb és biztonságosabb).

Bankkártya

Bankkártyával a legtöbb helyen lehet pénzt befizetni és általában kifizetni (típustól függ). A VISA (dombornyomott) a legjobb, használható be- és kifizetésre. Gyakran elfogadják a VISA Electron vagy a Mastercard kártyát is, de általában csak befizetésre. A kártya befizetésre gyors, kifizetésre lassú. Vigyázni kell, hogy hol adod meg a kártya adatokat (név, kártyaszám, lejárati dátum, CV2 kód), de a jónevű játékcégek titkosított kapcsolatot használnak és megbízhatóak. A kártyás kis és befizetésre sok esetben díjat számítanak fel (kb. 1,5%). A befizetés azonnali.

Banki átutalás

A banki átutalás lassú (1-3 nap), bár biztonságos módszer. Befizetéskor a számládat kezelő bankod számolhat fel költséget, míg kivételkor a játékcég (van ahol havonta egyszer vagy magasabb szinten van ingyenes utalás is). A belföldi átutalás akkor lehetséges, ha a játékcégnek van magyarországi számlája.

A nemzetközi utalás (wire transfer) általában elég költséges, mert általában az utaló és a bank is számít fel költséget és még lassúbb. A kifizetés is lasssú utalással (3-5 nap).

Moneybookers

A legkedveltebb - és legjobb - fizetési mód a moneybookers be- és kifizetésre egyaránt. Ez egy úgynevezett e-wallet (elektronikus pénztárca), amit a játékon kívül online vásárlásra vagy pénzküldésre is használhatunk.  A számlanyitás ingyenes, a be és kifizetés általában díjmentes. Igényelhető hozzá bankkártya (MasterCard), amellyel pénzt vehetünk ki a bankautomatákból (belföldön, külföldön), illetve vásárolhatunk vele az üzletekben. A befizetés azonnali, a kkfizetés is gyors.

Regisztráció ill. további információ.

Neteller

A Neteller szintén kedvelt internetes bankszámla. Ugyanúgy használható mint a moneybookers és ehhez is igényelhető bankkártya. Az első befizetésnél 10% bónuszt kapsz a számládra (csak a számlanyitást követő 30 napon belül!). A befizetés azonnali, a kifizetés általában gyors. A használata általában költségmentes.

Regisztráció ill. további információ.

PayPal

A PayPal egy nagyon elterjedt online fizetési hálózat. A PayPal segítségével biztonságosan, a közvetítõk kiiktatásával vásárolhatsz, fizethetsz az interneten. Használata hasonló a moneybookershez, de az online játékban nem annyira elterjedt
 Regisztráció ill. további információ

Csekk

A csekk csak kifizetésre használható és minden szempontból hátrányos (lassú, nem megbízható és általában magas a költsége). Kizárólag abban az esetben használható, ha valahonnan nem tudsz más módon pénzt kivenni (például ingyen tőkét kaptál és még nyerni is sikerült hozzá).

A pénzügyeknél fontos, hogy a számláid milyen pénznemben vannak és milyen pénznemben játszol, mert sok veszteség érhet a különféle konverzióból. Célszerű a neten akár kétféle pénznemben is pénzt tartani (pl. Moneybookers dollárban, Neteller euróban).

Ha nagyobb összegeket mozgatsz, és nem forintos a számlád, akkor az árfolyamokra is ügyelni kell. A forintos bankszámláról akkor kell befizetni a netre ha erős a forint és akkor kell kikérni ha gyenge (pl. ha 180 Ft-os árfolyamon befizetsz 36.000 Ft-ot, ezért 200$-t kapsz, míg ha ezt a 200é-t 210 Ft-os árfolyamon kéred ki a számládra, akkor ezért 42.000 Ft-ot kapsz).